Skip to main content

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels

Wastafels zijn een essentieel onderdeel van elke badkamer. Ze bieden niet alleen functionele voordelen, maar dragen ook bij aan de algehele esthetiek van de ruimte. In deze blog gaan we dieper in op badkamer wastafels, de verschillende soorten, materialen en ontwerpen, en waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte wastafel voor jouw badkamer.

 

Soorten badkamer wastafels

Badkamer wastafels zijn er in diverse stijlen en vormen. Hier zijn enkele populaire soorten:

Inbouwwastafels

Inbouwwastafels worden in een uitsparing in een badkamermeubel of een bovenblad geplaatst. Vaak komt er nog een kleine rand boven het blad uit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals rond, ovaal, vierkant, en rechthoekig. Deze wastafels creëren een strakke uitstraling en zijn gemakkelijk te installeren.

Opbouwwastafels

Opbouwwastafels, ook wel schaalwastafels of opzetwastafels genoemd, kunnen qua vorm lijken op inbouwwastafels, maar ze liggen gedeeltelijk of geheel boven het aanrechtblad. Ze voegen een vleugje elegantie en moderniteit toe aan de badkamer.

Onderbouwwastafels

Onderbouwwastafels worden onder het aanrechtblad gemonteerd, waardoor ze een naadloze uitstraling creëren. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en ideaal voor een strak en minimalistisch ontwerp.

Vrijstaande wastafels

Vrijstaande wastafels zijn autonoom en worden niet aan een aanrechtblad bevestigd. Ze zijn een geweldige keuze voor badkamers met veel ruimte en voegen een vleugje luxe toe aan het interieur.

Industriële badkamer

Materialen en duurzaamheid

Bij het kiezen van een badkamer wastafel is het materiaal een belangrijke overweging. Enkele veel voorkomende materialen zijn:

Keramiek: Keramische wastafels zijn duurzaam, gemakkelijk te reinigen en verkrijgbaar in verschillende stijlen. Ze zijn een populaire keuze voor badkamers vanwege hun veelzijdigheid.

Porselein: Porseleinen wastafels zijn vergelijkbaar met keramische wastafels, maar ze hebben een glanzender en gladder oppervlak. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en duurzaam.

Natuursteen: Natuurstenen wastafels, zoals marmer en graniet, voegen een vleugje luxe toe aan de badkamer. Ze zijn echter zwaarder en vereisen meer onderhoud.

Glas: Glazen wastafels zijn eigentijds en verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen. Ze zijn echter gevoeliger voor krassen en breuken.

Roestvrij staal: Roestvrijstalen wastafels zijn duurzaam en bestand tegen vlekken, maar ze passen beter in een industriële of moderne badkamerstijl.

 

Stijl en Ontwerp

De stijl en het ontwerp van de wastafel moeten natuurlijk passen bij de algehele esthetiek van je badkamer. Belangrijke factoren die je in overweging moet nemen als je kiest voor een nieuwe badkamer zijn bijvoorbeeld de vorm, kleur en afwerking. Ronde wastafels geven bijvoorbeeld een zachtere uitstraling, terwijl vierkante wastafels een meer moderne look bieden. Ieder type wastafel past weer beter bij een bepaalde badkamerstijl. Kun je zelf geen keuze maken, of kun je wat hulp gebruiken bij samenstellen van een badkamerstijl? Onze medewerkers helpen je graag!

Wastafels divers

Dubbele of enkele wastafels

Een andere belangrijke overweging bij het kiezen van een badkamer wastafel is of je een enkele of een dubbele wastafel wilt. De keuze hangt af van de beschikbare ruimte en je behoeften. Een enkele wastafel is ideaal voor kleinere badkamers of voor gastenbadkamers. Ze nemen minder ruimte in beslag en bieden nog steeds voldoende functionaliteit. Dubbele wastafels zijn geweldig voor grote badkamers en gedeelde badkamers, omdat ze twee aparte wasruimtes bieden. Dit kan handig zijn tijdens de ochtendspits of voor gezinnen die tegelijkertijd hun tanden willen poetsen. Overweeg altijd de behoeften van je huishouden als je voor een nieuwe wastafel gaat, zo voorkom je spijt achteraf.

Conclusie

Een badkamer wastafel is niet alleen een functioneel element, maar ook een designstatement. Het kiezen van de juiste wastafel is essentieel voor een badkamer die zowel mooi als functioneel is. Overweeg de stijl, het materiaal, de vorm, het ontwerp en de praktische aspecten bij het maken van je beslissing.

Bij Sieben Roermond begrijpen we de diversiteit van badkamerwastafels en bieden we een breed scala aan opties om aan je behoeften te voldoen. Onze experts staan klaar om je te adviseren bij het selecteren van de perfecte wastafel voor jouw badkamer. Wil je een vrijblijvende afspraak maken om tijdens een bezoek aan onze showroom de opties te bespreken? Neem dan contact met ons op.

De laatste badkamertrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Industriële badkamer
Badkamers

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels Wastafels zijn een essentieel onderdeel van elke…
Industriële badkamer badkuip
Badkamers
De laatste douche en bad trends
Landelijke badkamer ruit
Tegels
Zo maak jij jouw badkamertegels stralend schoon