Skip to main content

Toilet

Niet iedere badkamer is er groot genoeg voor, maar wat is een wc in een badkamer toch ontzettend handig.

Een tweede (of derde) toilet in een badkamer zorgt er niet alleen voor dat er geen rijen ontstaan voor de losse wc, het scheelt je ook weer een nachtelijke trip de trap af wanneer je ‘s nachts wakker wordt met een volle blaas. Ben je op zoek naar een nieuwe wc voor op jouw badkamer? Dan ben je bij Sieben Roermond aan het juiste adres! Kom langs in onze showroom en kies het perfecte toilet.

Over het algemeen spreken we over twee soorten toiletten: hangtoiletten en staande toiletten. Zoals de naam misschien al doet vermoeden zit het verschil in de wijze waarop de wc gemonteerd wordt. We lichten deze twee toilet soorten apart uit:

Behoefte aan professioneel en betrouwbaar advies op maat?

MAAK EEN AFSPRAAK!

Hangtoiletten

Het verschil tussen een hangtoilet en een staand toilet zit voornamelijk in de manier waarop het toilet in de badkamer wordt gemonteerd. Een hangtoilet hangt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de muur. Dit ziet er niet alleen ontzettend strak en modern uit, het maakt het poetsen van de badkamer ook een stuk eenvoudiger. Je kunt immers gewoon met de stofzuiger of dweil onder het toilet door. Een hangtoilet heeft meestal geen zichtbaar reservoir. Dit betekent dat de waterbak van het toilet in de muur zit en de doorspoelknop, net als het toilet, aan de muur bevestigd is. Hiervoor is het echter wel nodig om de muur ofwel een stukje uit te bouwen zodat er ruimte is voor het reservoir. Houd hiervoor, indien er geen ruimte is in de bestaande muur, rekening met zo’n 15-20 cm.
De hoogte waarop het hangtoilet hangt kun je zelf bepalen. Afhankelijk van jouw lichaamslengte kan het fijner zijn om het toilet bijvoorbeeld iets hoger of lager dan gemiddeld te hangen. Onze experts kunnen je hierin adviseren.

Staande toiletten

Naast een hangend toilet is een traditioneel staand toilet een andere optie voor jouw badkamer. Een staand toilet wordt op de grond bevestigd en staat dus volledig los van de muur. Staande wc’s hebben een goed herkenbaar uiterlijk en bestaan uit een wc met ofwel een losstaande ofwel een bevestigde stortbak (duoblok). Binnen de staande toiletten onderscheiden we vervolgens weer twee modellen: het diepspoel toilet en het vlakspoel toilet. Bij de eerste valt de boodschap direct in het water, waarna het spoelwater ook direct doorstroomt naar de afvoer. Bij een vlakspoel toilet komt de boodschap eerst op een vlakke verhoging terecht, waarna het daar tijdens het doorspoelen door het water afgespoeld wordt. 

Of je voor een staand of hangend toilet, of een vlakspoel of diepspoel toilet kiest hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeur. Twijfel je? Dan adviseren onze specialisten je graag.

Een badkamer met wc

Een badkamer bestaat, zoals de naam al zegt, meestal uit een bad, douche en wastafel. In de meeste huishoudens is de badkamer dé ruimte waar je jezelf in terugtrekt voor je persoonlijke verzorging of wanneer je een opfrisser nodig hebt. De badkamer kan echter ook de ruimte zijn waar je naartoe gaat als de nood hoog is en het andere toilet in huis bezet is. Een multifunctionele ruimte dus, die je nóg multifunctioneler maakt door er een wc in te plaatsen. Als het om wc’s gaat is de keuze enorm. Het zitcomfort, de kleur, de look en de installatiewijze zijn slechts enkele van de eigenschappen waar je tijdens het kiezen rekening mee moet houden. Genoeg om over na te denken dus!

Ook inspiratie voor de badkamer nodig?

Neem een kijkje op onze badkamer inspiratie pagina!

Badkamer showroom in Roermond

In onze showroom ervaar je diverse ingerichte badkamers door er zelf doorheen te lopen en de materialen écht te voelen. Je kunt daarnaast zien hoe diverse toiletten binnen bepaalde badkamerstijlen passen en zelfs als je even wilt proef zitten, is dat geen probleem. Laat je inspireren door onze medewerkers en vraag hen om advies. We helpen je graag met het samenstellen van jouw droombadkamer.

Bezoek onze showroom!

Toilet kopen in Roermond

Sieben Roermond is onderdeel van Bouwpartner Sieben, een familiebedrijf dat al vier generaties lang actief is in Limburg. Naast onze vestiging in Roermond, kun je ons ook bezoeken in onze vestigingen in Heerlen en Kerkrade. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Limburgse  sanitair-, en bouwwereld. Dankzij ons eigen wagenpark kunnen we jouw nieuwe wc daarnaast vanuit Roermond bij jou thuis afleveren. Ben je opzoek naar een toilet voor in jouw badkamer of heb je een vraag over een van onze andere producten? Aarzel niet en neem contact op of bezoek ons in Roermond!