Skip to main content

Dé Badkamertrends van 2023

Ben je van plan om je badkamer in 2023 te verbouwen en wil je ervoor zorgen dat hij aan alle nieuwe trends voldoet? Dan is het natuurlijk wel zo handig als je alle belangrijke badkamertrends voor het nieuwe jaar ergens in één oogopslag terug kunt vinden. We hebben daarom onze badkamerspecialisten gevraagd naar de trends die volgens hun gaan bepalen hoe de badkamerwereld er in 2023 uit gaat zien. Deze badkamertrends vind je hieronder terug. Klein tipje van de sluier: we gaan in 2023 back to nature én kiezen massaal voor duurzaamheid.

Dé Badkamertrends voor 2023:

  • Een duurzame badkamer
  • Back to Nature
  • Aardse Tinten zijn hélemaal trendy
  • Rond en organisch

 

  • Een duurzame badkamer

Net als in de overige ruimtes van onze woningen gaan we in 2023 ook verduurzamen in de badkamer. De badkamer is immers de ruimte waar we ons wassen met warm water en waar we de verwarming het liefst nét wat warmer hebben staan dan in de rest van het huis. Gas kost tegenwoordig genoeg en hoewel we de cv overal in huis een paar graden lager hebben staan, hoef je op de badkamer zeker niets in te leveren op het gebied van warmte als je wilt besparen op je energiekosten. Wat dacht je bijvoorbeeld van verwarmen met infrarood spiegels of een infrarood verwarming? Of bespaar water en energie door het installeren van een waterbesparende douchekop en douchekraan. Er zijn tegenwoordig legio oplossingen waarmee we onze badkamers op een duurzame manier kunnen gebruiken. Verdiep je er eens in als je een nieuwe badkamer gaat aanschaffen en je zult zien dat koud douchen nog écht niet nodig is.

waterbesparende douchekop
  • 2. Back to nature

Net als in 2022 gaan we in 2023 verder met het in huis halen van de natuur. Ook in de badkamer zien we deze trend terug in de vorm van houtgebruik, het gebruik van natuursteen en (als je er de ruimte en het licht voor hebt) het neerzetten van planten in en rondom de douche. Hout is een natuurproduct en zoals je wellicht weet gaat niet al het hout onbehandeld goed samen met water en vocht. Wil je graag houtelementen terugzien in jouw nieuwe badkamer? Laat je dan vooraf goed informeren over de mogelijkheden en kies samen met een specialist een geschikte houtsoort.

 

  • 3. Aardse Tinten zijn hélemaal trendy

In het verlengde van de vorige tip zien we qua kleurgebruik de aardse tinten in 2023 de overhand nemen in onze badkamers. Klei tinten en aardse pastelkleuren stralen rust uit maar bieden je tegelijkertijd genoeg kansen om de badkamer helemaal naar je eigen smaak in te richten. Aardse tinten staan dan ook helemaal niet gelijk aan saaie, kleurloze badkamers. Integendeel! De natuur zit vol met mooie fleurige kleuren en hoewel je ze misschien niet allemaal even prominent laat terugkomen, kun je qua accessoires helemaal je gang gaan.

Ook wanneer je tegels kiest voor je nieuwe badkamer zul je zien dat de aardse tinten dé trend van 2023 zijn. Aarzel echter niet om de basis tegels af te wisselen met een paar leuke, kleurrijke tegels. Marokkaanse tegels zijn bijvoorbeeld sinds enkele jaren een veelgebruikte kleur brenger in menig badkamer en ze gaan perfect samen met aardse tinten.

natuurlijke badkamer
  • 4. Rond en organisch

Hoewel veel mensen nog steeds kiezen voor grote, vierkante wastafels en spiegels, zien we sinds een paar jaar dat deze in populariteit ingehaald zijn door ronde, organische vormen. Ronde vormen ogen zacht en tegelijkertijd modern. Ze passen perfect binnen de bovengenoemde trends van natuurlijke materialen en aardse tinten en vormen zo de laatste indicatie dat 2023 een écht natuurlijk jaar gaat worden.

Vaak associëren mensen ronde vormen nog met ouderwetse, kleine, porseleinen wastafeltjes en toiletten. Anno 2023 zijn deze clichés echter al lang verleden tijd en kun je kiezen uit ronde, ovale en afgeronde badkamer onderdelen in alle kleuren en stijlen.

Wil je de laatste badkamertrends met eigen ogen beleven en je tegelijkertijd laten adviseren door een van onze badkamerspecialisten? Kom dan langs in onze showroom in Roermond! We maken je graag wegwijs in de wereld van de badkamertrends en zorgen er samen met jou voor dat jouw nieuwe badkamer exact aansluit op jouw wensen. 

Badkamertrends 2023 bekijken? 

Zeker zijn dat een van onze medewerkers tijd heeft om je te woord te staan? Boek dan een afspraak! Bereid je alvast voor op een bezoek en bekijk onze badkamer inspiratie.

De laatste badkamertrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Industriële badkamer
Badkamers

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels Wastafels zijn een essentieel onderdeel van elke…
Industriële badkamer badkuip
Badkamers
De laatste douche en bad trends
Landelijke badkamer ruit
Tegels
Zo maak jij jouw badkamertegels stralend schoon