Skip to main content

Industriële keukenstijl: een moderne en stoere uitstraling

De industriële keukenstijl is de afgelopen jaren enorm populair geworden vanwege zijn moderne en stoere uitstraling. Geïnspireerd door oude fabrieken en lofts, combineert de industriële keuken ruwe materialen, strakke lijnen en minimalistische ontwerpelementen. Als je op zoek bent naar een eigentijdse en unieke keukenstijl, is het industriële keukenontwerp zeker iets om te overwegen. In deze blog leggen we uit wat een industriële keuken precies inhoudt en delen we enkele populaire ontwerpideeën en decoratietips om een prachtige industriële keuken te creëren.

Wat is een industriële keuken?

Een industriële keuken is een keukenontwerp dat is geïnspireerd op de ruige en functionele uitstraling van industriële gebouwen, zoals fabrieken en lofts. Het maakt gebruik van ruwe materialen zoals metaal, beton en baksteen, en combineert ze met strakke lijnen en minimalistische elementen. Een industriële keuken straalt een moderne en stoere sfeer uit, met aandacht voor functionaliteit en eenvoud.

Populaire ontwerpideeën voor industriële keukens

Met deze ontwerpideeën voeg je de kenmerkende industriële uitstraling toe aan je keuken, waardoor het een moderne en stoere sfeer krijgt.

Metalen accenten

Een kenmerkend element van een industriële keuken zijn metalen accenten. Kies voor roestvrijstalen apparatuur en accessoires, zoals kranen, handgrepen en spoelbakken. Metalen afwerkingen voegen een industrieel en modern tintje toe aan de keuken. Overweeg ook het gebruik van metalen rekken of open planken om je keukengerei en decoratieve items tentoon te stellen.

Betonnen werkbladen

Betonnen werkbladen zijn een populaire keuze in industriële keukens. Ze zijn duurzaam, strak en hebben een ruwe uitstraling. Betonnen werkbladen geven een stoere en industriële touch aan de keuken. Combineer ze met houten kasten en metalen accenten voor een evenwichtige en moderne uitstraling.

Bakstenen muren

Bakstenen muren zijn een geweldige manier om de industriële sfeer in de keuken te versterken. Laat een deel van de muur onbedekt en creëer een ruwe bakstenen look. Dit voegt textuur en karakter toe aan de ruimte. Als je geen bakstenen muur hebt, zijn er ook tegels en behang verkrijgbaar met een baksteenprint.

Open plafond en zichtbare leidingen

Het openen van het plafond en het laten zien van de leidingen is een gewaagde maar authentieke stap in een industriële keuken. Dit element geeft een rauw en industrieel gevoel, vergelijkbaar met een loft-omgeving. Het zorgt voor een unieke uitstraling en voegt een vleugje ruwheid toe aan de ruimte.

Industriele rechte keuken

Decoratietips voor industriële keukens

Om de look en feel van je industriële keuken compleet te maken, zijn er enkele decoratietips die je kunt volgen. Met deze aanvullende elementen voeg je de laatste finishing touch toe aan je stoere en moderne keuken.

Industriële verlichting

Kies voor industriële verlichting om de stijl van de keuken te versterken. Hanglampen met metalen kooien of vintage industriële lampen passen perfect bij de industriële esthetiek. Ze voegen karakter en sfeer toe aan de ruimte.

Open rekken en metalen opbergbakken

Open rekken en metalen opbergbakken zijn perfect voor een industriële keuken. Gebruik ze om je keukengerei, potten en pannen tentoon te stellen. Dit voegt functionaliteit en stijl toe aan de keuken. Denk ook aan het gebruik van metalen manden of kisten om keukenaccessoires op te bergen.

Planten en groen

Voeg een vleugje natuurlijke frisheid toe aan je industriële keuken door planten en groen toe te voegen. Denk aan robuuste planten zoals vetplanten, cactussen of luchtplanten. Plaats ze in metalen potten of manden voor een extra industriële touch.

Industriële hoekkeuken

Dé keukenshowroom in Roermond

Bij Sieben Roermond zijn we gepassioneerd over keukens en begrijpen we de aantrekkingskracht van de industriële stijl. Of je nu op zoek bent naar metalen accenten, betonnen werkbladen of stoere ingebouwde verlichting, we hebben alles wat je nodig hebt om je industriële keuken ontwerp compleet te maken.

Bezoek onze showroom in Roermond of bekijk onze website voor inspiratie, ontwerpideeën en meer informatie over onze industriële keuken collectie. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces.

Neem contact met ons op via telefoonnummer 0475 363434 of vul ons aanvraagformulier in voor een persoonlijke afspraak in onze showroom. Tot snel!

De laatste keukentrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Moderne keuken Roermond
Keukens

De kracht van kleurgebruik: transformeer jouw keuken in stijl

Als je denkt aan het ontwerpen of renoveren van je keuken, is de kleur waarschijnlijk…
keuken groen
Keukens
Open keukenconcepten: integratie van de keuken in de woonruimte
Badkamertegels steen
Tegels
Ontdek de voordelen van tegel slabs