Skip to main content

De laatste douche en bad trends

Als je op zoek bent naar een nieuwe badkamer, wil je natuurlijk weten wat de laatste trends zijn op het gebied van douche en bad. Welke stijlen, materialen, kleuren en vormen waren populair in 2023? En wat kunnen we verwachten voor 2024? In deze blog geven we je een overzicht van de meest actuele badkamer trends voor douche en bad.

 

Douche trends 2023

Een van de grootste douche trends van 2023 is de inloopdouche. Deze douche heeft geen drempel of deur, waardoor je een ruimtelijk en minimalistisch effect creëert. Een inloopdouche is bovendien makkelijk schoon te houden en geschikt voor elke badkamer. Je kunt kiezen uit verschillende soorten douchekoppen, zoals een regendouche, een handdouche of een massage douche. Ook kun je de inloopdouche combineren met een douchewand of een glazen schuifdeur voor meer privacy.

Een andere douche trend die we veel zagen in 2023 is de smart douche. Dit is een douche die je kunt bedienen met je smartphone, tablet of (als je helemaal uit wil pakken) stem. Zo kun je bijvoorbeeld de temperatuur, de waterdruk, de verlichting en de muziek instellen naar je eigen voorkeur. Een smart douche geeft je meer comfort en gemak in de badkamer. Bovendien kun je met een smart douche water en energie besparen, door bijvoorbeeld de duur van je douche te beperken of de eco-stand te gebruiken.

Douche badkamertegel

Bad trends 2023

Ook op het gebied van baden zijn er een aantal trends die opvallen in 2023. Een daarvan is het vrijstaande bad. Dit is een bad dat los staat van de muur en de vloer, waardoor het een echte blikvanger wordt in je badkamer. Een vrijstaand bad geeft je een luxe en ontspannen gevoel. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, zoals een ovaal, rond, rechthoekig of asymmetrisch bad. Ook kun je kiezen uit verschillende materialen, zoals acryl, natuursteen of hout.

Een andere bad trend die we veel zien in 2023 is het bubbelbad. Dit is een bad dat voorzien is van jets die lucht of water spuiten, waardoor je een massage effect krijgt. Een bubbelbad is ideaal om te relaxen na een lange dag of om te genieten met je partner. Je kunt kiezen uit verschillende soorten bubbelbaden, zoals een whirlpool, een spa of een jacuzzi. Ook kun je kiezen uit verschillende extra’s, zoals verlichting, muziek of aromatherapie.

 

Badkamer trends 2024

Wat kunnen we verwachten voor 2024 op het gebied van badkamer trends? Een van de trends die we nu al zien opkomen is de duurzame badkamer. Dit is een badkamer die rekening houdt met het milieu en het klimaat, door bijvoorbeeld gebruik te maken van waterbesparende kranen, energiezuinige verlichting, gerecyclede materialen of groene planten in de douche. Ook is er steeds meer vraag naar opties om een bad of douche nóg duurzamer te maken. Hier verwachten we dan ook veel nieuwe ontwikkelingen voor in 2024. Een duurzame badkamer is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee en je gezondheid.

Een andere trend die we in 2024 zullen zien is de gepersonaliseerde badkamer. Hiermee bedoelen we dat een badkamer niet alleen qua inrichting aangepast is aan jouw wensen, maar ook qua aankleding. Dit is een badkamer die helemaal aangepast is aan jouw smaak, stijl en behoeften. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende accessoires, zoals spiegels, handdoeken, kaarsen naast het bad of kunstwerken. Een persoonlijke badkamer zorgt voor meer sfeer en karakter in je huis.

Industriële badkamer badkuip

Beleef trends voor douche en bad bij Sieben Roermond

Ben je geïnspireerd geraakt door deze trends voor douche en bad? En wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw nieuwe badkamer? Neem dan contact met ons op. Bij Sieben Roermond vind je een ruim assortiment aan douche en bad producten van hoge kwaliteit en voor elk budget. Ook kun je rekenen op een deskundig advies, een professionele montage en een uitstekende service. Maak vandaag nog een afspraak met een van onze adviseurs en laat je verrassen door de trends douche en bad bij Sieben Roermond.

De laatste badkamertrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Industriële badkamer
Badkamers

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels Wastafels zijn een essentieel onderdeel van elke…
Industriële badkamer badkuip
Badkamers
De laatste douche en bad trends
Landelijke badkamer ruit
Tegels
Zo maak jij jouw badkamertegels stralend schoon