Skip to main content

De voordelen van het gebruik van natuursteen in de keuken.

 

Natuursteen is een van de meest populaire materialen voor keukenwerkbladen en vloeren. Het wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn schoonheid, duurzaamheid en unieke uitstraling. Als je op zoek bent naar een materiaal dat zowel praktisch als stijlvol is voor je keuken, dan is natuursteen zeker het overwegen waard. In deze blog ga leggen onze specialisten je uit waarom natuursteen een goede keuze is voor keukenwerkbladen en vloeren.

 

Welke natuursteen past bij mij?

Voordat we specifiek ingaan op de voordelen van natuursteen in de keuken, vertellen we eerst meer over de verschillende soorten natuursteen die geschikt zijn voor in de keuken en hun voor- en nadelen. Het is namelijk belangrijk om te weten dat niet alle natuurstenen hetzelfde zijn en dat elke soort zijn eigen eigenschappen heeft. Graniet, bijvoorbeeld, is een zeer duurzame en hittebestendige steen die vaak wordt gebruikt voor werkbladen in de keuken. Marmer is ook een populaire keuze vanwege zijn elegantie en tijdloze uitstraling, maar het is minder duurzaam dan graniet en is vatbaar voor krassen en vlekken. Kalksteen is een andere populaire keuze vanwege zijn warme kleuren en unieke patronen, maar het is zachter dan graniet en marmer en daarom vatbaarder voor krassen en vlekken.

Voordat je besluit om natuursteen in je keuken te gebruiken, is het dus heel belangrijk om goed te overwegen welke steensoort het beste past bij je levensstijl en behoeften. Heb je bijvoorbeeld een gezin met kleine kinderen die zo nu en dan nog wel eens willen knoeien of rommel willen maken? Dan is een meer duurzame steensoort zoals graniet misschien een betere keuze dan een zachtere steensoort zoals kalksteen.

Graniet keuken

Wat zijn de voordelen van het gebruik van natuursteen in jouw nieuwe keuken?

 

  • Natuursteen is duurzaam

Natuursteen is een van de meest duurzame materialen die je kunt kiezen voor je keuken. Het is (meestal) bestand tegen krassen, vlekken en hitte, en kan zelfs de tand des tijds doorstaan. Het is een investering die je maar één keer hoeft te doen en waarvan je nog lang kunt genieten. Bovendien zijn natuurstenen werkbladen en vloeren relatief gemakkelijk te onderhouden en hebben ze geen speciale behandeling nodig. Regelmatig schoonmaken met een mild reinigingsmiddel en het voorkomen van overmatige hitte en krassen is de sleutel tot het behoud van de schoonheid van natuursteen. Met de juiste zorg en onderhoud, kunnen natuurstenen werkbladen en vloeren tientallen jaren meegaan en er nog steeds net zo goed uitzien als op de dag van installatie.

  • Natuursteen is stijlvol

Een van de grootste voordelen van natuursteen is de onmiskenbare schoonheid ervan. Het is een van de meest stijlvolle materialen die je kunt kiezen voor je keuken. Natuursteen heeft een unieke uitstraling die door geen ander materiaal kan worden geëvenaard. De kleuren en patronen variëren afhankelijk van de steensoort en elke steen is uniek. Het gebruik van natuursteen in je keuken kan helpen bij het creëren van een tijdloze en elegante uitstraling die lang meegaat.

  • Natuursteen voegt waarde toe aan je huis

Een ander (niet geheel onbelangrijk) voordeel van natuursteen is dat het waarde toevoegt aan je huis. Natuursteen is namelijk een van de meest gevraagde materialen voor keukens en huizen en wanneer jij jouw huis te koop zet met een moderne keuken met natuursteen, kan dat de waarde van jouw woning aanzienlijk verhogen. Dit neemt tegelijkertijd wel met zich mee dat het gebruik van natuursteen in de keuken niet voor iedereen is weggelegd. Natuursteen is over het algemeen duurder dan andere materialen zoals laminaat of keramiek. Vooral wanneer je op zoek bent naar een investering voor de lange termijn, dan kan natuursteen zeker de moeite waard zijn.

 

 

Natuursteen is een uitstekende keuze voor werkbladen en vloeren in de keuken vanwege zijn duurzaamheid en stijlvolle uitstraling. Als je bereid bent te investeren in natuursteen, kan het een geweldige toevoeging zijn aan je keuken die jarenlang meegaat en waar je nog lang van kunt genieten. Wil je in levende lijve ervaren of een keuken met natuursteen bij jouw wensen past? Kom dan langs in onze showroom in Roermond en bekijk ons aanbod aan keukens en tegels. Wil je er zeker van zijn dat een van onze experts uitgebreid de tijd heeft om je te woord te staan? Vraag dan een afspraak aan. Tot snel in Roermond!

De laatste tegeltrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Moderne keuken Roermond
Keukens

De kracht van kleurgebruik: transformeer jouw keuken in stijl

Als je denkt aan het ontwerpen of renoveren van je keuken, is de kleur waarschijnlijk…
keuken groen
Keukens
Open keukenconcepten: integratie van de keuken in de woonruimte
Badkamertegels steen
Tegels
Ontdek de voordelen van tegel slabs