Skip to main content

Wat is de beste keuze voor keukenwerkbladen: graniet of kwarts?

Als specialist op het gebied van keukens, krijgen we bij Sieben Roermond vaak de vraag: “Wat is de beste keuze voor keukenwerkbladen: graniet of kwarts?” Het is begrijpelijk dat je voor deze keuze komt te staan, omdat beide materialen erg populair zijn. In deze blog leggen we uit wat de verschillen zijn tussen graniet en kwarts, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw keukenwerkblad.

 

Wat is graniet?

Graniet is een natuursteen dat ontstaat door afkoeling en stolling van magma diep in de aardkorst. Het bestaat voornamelijk uit kwarts, veldspaten en mica’s. Hierdoor heeft graniet een unieke uitstraling en structuur. Het is verkrijgbaar in vele kleuren en patronen, variërend van licht tot donker.

 

Wat is kwarts?

Kwarts is ook een natuursteen, maar verschilt van graniet doordat het voor het grootste deel uit kwarts bestaat. Dit materiaal wordt gemaakt door kwartszand te mengen met bindmiddel en pigment. Het resultaat is een steen die erg hard en krasbestendig is. Kwarts is verkrijgbaar in vele kleuren en patronen, variërend van effen tot geaderd.

Graniet keuken

Voordelen van graniet

Graniet is een prachtig en duurzaam materiaal dat erg populair is voor keukenwerkbladen. Het is hittebestendig en krasvast, waardoor het goed bestand is tegen dagelijks gebruik in de keuken. Omdat graniet een natuursteen is, is elk werkblad uniek en heeft het zijn eigen uitstraling. Daarnaast is graniet ook nog eens onderhoudsarm, waardoor het weinig aandacht nodig heeft.

 

Voordelen van kwarts

Kwarts heeft ook vele voordelen als materiaal voor keukenwerkbladen. Het is erg hard en krasbestendig, waardoor het lang meegaat en goed bestand is tegen dagelijks gebruik. Kwarts is ook nog eens vlekbestendig, waardoor het makkelijk schoon te maken is en hygiënisch blijft. Doordat het gemaakt wordt door kwartszand te mengen met bindmiddel en pigment, is het verkrijgbaar in vele kleuren en patronen en is elk werkblad uniform.

Welk materiaal is beter?

De keuze tussen graniet en kwarts hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de eisen die je stelt aan een keukenwerkblad. Beide materialen hebben hun eigen voordelen en nadelen. Als je van een unieke uitstraling houdt en geen bezwaar hebt tegen iets meer onderhoud, dan is graniet een goede keuze. Als je juist houdt van een uniforme uitstraling en weinig onderhoud wilt, dan is kwarts wellicht een betere optie.

 

Het is begrijpelijk dat de keuze tussen graniet en kwarts lastig kan zijn. Beide materialen hebben hun eigen voordelen en nadelen. Bij Sieben Roermond helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw keukenwerkblad. In onze showroom staan onze specialisten klaar om je van advies te voorzien dat past bij jouw wensen en voorkeuren. Wil je er zeker van zijn dat een van onze experts uitgebreid de tijd heeft om je te woord te staan? Vraag dan een afspraak aan. Tot snel in Roermond!

De laatste tegeltrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Moderne keuken Roermond
Keukens

De kracht van kleurgebruik: transformeer jouw keuken in stijl

Als je denkt aan het ontwerpen of renoveren van je keuken, is de kleur waarschijnlijk…
keuken groen
Keukens
Open keukenconcepten: integratie van de keuken in de woonruimte
Badkamertegels steen
Tegels
Ontdek de voordelen van tegel slabs