Skip to main content

Bij het ontwerpen en verbouwen van een badkamer zijn er talloze elementen om rekening mee te houden, en een van de meest cruciale aspecten die vaak over het hoofd worden gezien, is verlichting. Badkamerverlichting speelt een essentiële rol bij het creëren van de juiste sfeer en functionaliteit in deze persoonlijke ruimte. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende aspecten van badkamerverlichting en leggen we uit waarom goede verlichting van groot belang is bij het inrichten van je badkamer.

Sfeer creëren met verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol bij het bepalen van de sfeer in elke ruimte, en de badkamer is hierop geen uitzondering. Het juiste licht kan een kalmerende en ontspannen sfeer creëren, wat ideaal is voor een rustgevende bad ervaring na een lange dag. Het creëren van de juiste ambiance is belangrijk en gelukkig zijn er genoeg soorten verlichting op de markt om altijd een type te vinden dat past bij de inrichting van jullie badkamer en de sfeer die jullie willen realiseren.

Functionele verlichting bij de spiegel en wastafel

Naast het creëren van de juiste sfeer, speelt verlichting ook een cruciale rol bij de functionaliteit van je badkamer. Een gebied waar goede verlichting van het grootste belang is, is bij de spiegel en wastafel. Hoe vaak hebben we niet gestruggeld met onvoldoende licht tijdens het scheren, opmaken of tandenpoetsen? We raden daarom aan om te kiezen voor heldere, gerichte verlichting aan beide zijden van de spiegel. Dit minimaliseert schaduwen op het gezicht en zorgt voor een gelijkmatige verlichting, waardoor je dagelijkse ochtendroutine veel gemakkelijker wordt.

Badkamerverlichting: meer dan alleen esthetiek

Goede verlichting in de badkamer gaat verder dan alleen esthetiek. Het kan ook een grote impact hebben op de veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan verlichting in en rondom de douche en het bad, waar het risico op uitglijden aanzienlijk kan verminderen met de juiste verlichting. Bij Sieben Roermond hebben we verschillende waterbestendige opties die zowel stijlvol als functioneel zijn. Onze experts helpen je graag bij het kiezen van de juiste verlichting die aan al je behoeften voldoet.

Industriële badkamer wasbak

Verlichting in jouw badkamer DIY-project

Ben je van plan om je badkamer te verbouwen als een DIY-project? Vergeet dan niet om badkamerverlichting bovenaan je lijst met prioriteiten te plaatsen. Een goed doordachte verlichtingindeling kan het verschil maken tussen een amateuristisch ogende ruimte en een professioneel ontworpen badkamer. Bij Sieben Roermond staan we klaar om je te adviseren over de beste verlichtingsopties voor jouw verbouwingsproject, zodat je badkamer niet alleen functioneel is, maar ook een blikvanger wordt waar je trots op kunt zijn.

Bezoek Sieben Roermond voor jouw badkamerverlichting en meer!

In het streven naar de perfecte badkamerinrichting is het belangrijk om badkamerverlichting serieus te nemen. Of je nu op zoek bent naar een rustgevende ambiance of de juiste functionele verlichting voor je dagelijkse routines, bij Sieben Roermond hebben we alles wat je nodig hebt. Klaar om je badkamer te transformeren met de juiste verlichting? Bezoek onze showroom in Roermond en ontdek de nieuwste trends en innovaties op het gebied van badkamerverlichting. Ons team staat voor je klaar om je te begeleiden bij het maken van de beste keuzes voor jouw specifieke behoeften. Of je nu je badkamer wil laten verbouwen, of je DIY-project plant; Sieben Roermond is dé partner in het verwezenlijken van jouw droombadkamer.

Neem contact met ons op via telefoonnummer 0475 363434 of vul ons aanvraagformulier in voor een persoonlijke afspraak in onze showroom.

Badkamermeubel hangend

De laatste badkamertrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Industriële badkamer
Badkamers

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels Wastafels zijn een essentieel onderdeel van elke…
Industriële badkamer badkuip
Badkamers
De laatste douche en bad trends
Landelijke badkamer ruit
Tegels
Zo maak jij jouw badkamertegels stralend schoon