Skip to main content

Hoe kun je een badkamer upgraden zonder te verbouwen?

 

Een badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Het is de plek waar je je dag begint en eindigt, waar je jezelf verzorgt en ontspant. Maar wat als je niet tevreden bent met je badkamer? Misschien is hij te klein, te donker, te gedateerd of gewoon niet naar je smaak. Je zou er natuurlijk voor kunnen om je badkamer compleet te verbouwen, maar dat kost veel tijd, geld en overlast. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je badkamer te upgraden zonder daarvoor te moeten verbouwen. In deze blog geven we je een aantal tips om je badkamer te upgraden met kleine ingrepen die al voor een wereld van verschil zorgen.

 

Tip 1: Verf de muren of de tegels

Een van de makkelijkste en goedkoopste manieren om je badkamer een nieuwe look te geven, is door de muren of de tegels te verven. Je kunt kiezen voor een frisse kleur die past bij je stijl en sfeer, of juist voor een opvallende accentkleur die contrasteert met de rest. Het verven van de muren of de tegels is niet moeilijk, maar je moet wel zorgen voor een goede voorbereiding en afwerking. Zo moet je de ondergrond goed schoonmaken en ontvetten, eventuele gaten of scheuren opvullen en schuren, en een speciale primer en verf gebruiken die geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Ook moet je de randen goed afplakken met tape en eventueel een zeil of kranten neerleggen om spatten te voorkomen.

Met een fris nieuw kleurtje waan je jezelf al snel in een compleet nieuwe badkamer!

 

Tip 2: Vervang de kranen of het sanitair

Een andere manier om je badkamer te upgraden zonder te verbouwen, is door de kranen of het sanitair te vervangen. Dit kan een grote impact hebben op de uitstraling en het comfort van je badkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moderne regendouche, een luxe wastafelkraan, een designradiator of een nieuw toilet. Het vervangen van de kranen of het sanitair is wel iets ingewikkelder dan het verven van de muren of de tegels, dus als je er geen vertrouwen in hebt dat je er zelf een succes van kunt maken is het verstandig om dit door een vakman te laten doen. Zo voorkom je lekkages, beschadigingen of verkeerde aansluitingen.

 

Tip 3: Voeg meer opbergruimte toe

Een derde tip om je badkamer te upgraden zonder te verbouwen, is door meer opbergruimte toe te voegen. Een opgeruimde badkamer oogt namelijk groter, lichter en rustiger. Creëer meer opbergruimte door bijvoorbeeld een kast, plank, mand of rek toe te voegen aan de muur, onder de wastafel of boven het toilet. Je kunt ook de hoogte van de ruimte gebruiken door bijvoorbeeld een hangend kastje of een ladderrek op te hangen. Zorg er wel voor dat je niet te veel spullen in je badkamer bewaart en al helemaal geen spullen die niet goed tegen vocht kunnen. Houd de badkamer rustig en opgeruimd door alleen de dingen die je echt nodig hebt binnen handbereik te bewaren.

Industriële badkamer

Tip 4: Verander de verlichting

Een vierde tip om je badkamer te upgraden zonder te verbouwen, is door de verlichting te veranderen. De verlichting in je badkamer heeft namelijk veel invloed op de sfeer en de functionaliteit van de ruimte. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dimbare spotjes in het plafond, sfeervolle wandlampjes naast de spiegel of kleurrijke led-strips achter het bad of onder de kast. Het veranderen van de verlichting is niet heel moeilijk, maar je moet wel rekening houden met de veiligheid en de vochtbestendigheid van de lampen en de bedrading.

 

Tip 5: Voeg meer groen toe

Een vijfde en laatste tip om je badkamer te upgraden zonder te verbouwen, is door meer groen toe te voegen. Planten in je badkamer zorgen namelijk voor meer leven, kleur en zuurstof in de ruimte. Bovendien hebben sommige planten ook een luchtzuiverende of geur verfrissende werking. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor planten die goed tegen vocht en schaduw kunnen, zoals aloë vera, bamboe, orchideeën of varens. Je kunt de planten in een pot, vaas of mand zetten, of ze ophangen aan een haak of een stang. Zorg er wel voor dat je de planten regelmatig water geeft en af en toe verplaatst naar een plek met meer licht.

Kom langs in Roermond

Het upgraden van je badkamer hoeft geen ingewikkelde of dure klus te zijn. Met de bovenstaande tips kun je jouw badkamer vaak zelfs met een klein budget al een heel andere look geven. Maak van jouw badkamer jouw persoonlijke mini-spa en kleedt hem helemaal naar jouw of jullie smaak aan.

Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe badkamer? Kom dan eens langs in onze showroom in Roermond en bekijk een van onze vele ingerichte badkamers en ons aanbod aan nieuwe kranen, deurgrepen, etc… Onze specialisten kunnen je bovendien perfect adviseren over hoe jij jouw badkamer eenvoudig een nieuwe look geeft, met of zonder verbouwing!

De laatste badkamer trends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Industriële badkamer
Badkamers

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels Wastafels zijn een essentieel onderdeel van elke…
Industriële badkamer badkuip
Badkamers
De laatste douche en bad trends
Landelijke badkamer ruit
Tegels
Zo maak jij jouw badkamertegels stralend schoon