Skip to main content

Kookplaat

Een keuken is niet compleet zonder een kookplaat.

De kookplaat is het hart van de keuken en zorgt er iedere dag voor dat jij de lekkerste gerechten kunt voorbereiden. Hoewel het kiezen van de juiste kookplaat op het eerste gezicht misschien eenvoudig lijkt, is het wel degelijk nodig om goed na te denken over een geschikte kookplaat. Wil je bijvoorbeeld gas of inductie, en hoe zit het met het schoonmaakgemak van de kookplaat? Bij Sieben Roermond helpen we je graag met het kiezen van de perfecte kookplaat.

Behoefte aan professioneel en betrouwbaar advies op maat?

MAAK EEN AFSPRAAK!

Diverse soorten kookplaten

Waar de keuze voor een kookplaat een eeuw geleden nog beperkt was tot koken op gas of op een houtkachel, zijn er tegenwoordig een stuk meer (en een stuk duurzamere) opties beschikbaar voor in jouw keuken. Zo kun je kiezen voor verschillende elektrische kookplaten, maar ook voor een traditionele gaskookplaat. Ieder type kookplaat heeft zijn eigen kenmerken, we zetten ze voor je op een rij:

Ook inspiratie voor de keuken nodig?

Neem een kijkje op onze keuken inspiratie pagina!

Keramische kookplaat

Een keramische kookplaat is een elektrische kookplaat die werkt op basis van verwarmingselementen die opwarmen. Deze elementen hebben even nodig om op te warmen, waardoor het niet de meest energiezuinige optie is. Wel is het met een keramische kookplaat niet per sé nodig om speciale pannen te kopen. Let er wel op dat de bodem van de pan plat is en dat je de pannen niet eerder op een gasstel gebruikt hebt. Een keramische kookplaat wordt voelbaar warm, pas daarom op met kinderen in de keuken! De kookplaat is door het egale oppervlakte goed te reinigen.

Inductie kookplaat

De inductiekookplaat wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Met deze elektrische kookplaat kook je snel, veilig én zuinig. Het enige nadeel is eigenlijk dat je er aparte pannen voor nodig hebt. Inductiekookplaten hebben een hoog vermogen nodig. Controleer daarom voor het aansluiten of jouw keuken beschikt over een geschikt stopcontact. De kookplaat wordt zelf niet warm, maar verwarmt de pannen door een magnetisch veld. Een inductiekookplaat schakelt zichzelf automatisch uit als er geen pan meer op staat en is daarom zeer veilig in gebruik. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor inductie kookplaat inbouw.
Om het kookoppervlakte te beschermen adviseren we een afdekplaat voor uw inductiekookplaat.

Gas kookplaat

Een gaskookplaat is voor veel mensen dé oude vertrouwde manier van koken. Een gaskookplaat wordt, zoals de naam het al zegt, aangesloten op een gasaansluiting en verwarmt de pan door middel van een open vlam. Een gaskookplaat bestaat uit een gasbrander en een pannendrager. Hoewel deze onderdelen allemaal uit elkaar te halen zijn, maakt dit de gaskookplaat lastiger schoon te maken dan andere typen kookplaten. Op een gaskookplaat is vrijwel iedere pan te gebruiken, maar daar staat wel tegenover dat het gebruik van gas zowel niet de goedkoopste als niet de meest duurzame optie is. Gaskookplaten zijn verkrijgbaar als inbouw gaskookplaat of gasfornuis.

Kookplaat met afzuiging

Bij een goede kookplaat, hoort natuurlijk ook een goede afzuigkap. Een afzuigkap voorkomt dat de sterke geurtjes die tijdens het koken wel eens vrij willen komen andere ruimtes bereiken en zuigen tevens minuscule vetdeeltjes op.
Wanneer je een afzuigkap kiest kun je natuurlijk kiezen voor een hangende afzuigkap, maar een andere optie die tegenwoordig steeds meer voorkomt is de kookplaat met afzuiging. In een dergelijke kookplaat zit de afzuiginstallatie ín de kookplaat, waardoor het bijvoorbeeld niet nodig is om een afzuigkap boven een kookeiland te hangen. Vaak gaat het hier om inductie kookplaten met afzuiging.

Kookplaat kopen in Roermond

Sieben Roermond is onderdeel van Bouwpartner Sieben. Wij zijn een familiebedrijf dat al vier generaties lang actief is in de regio Limburg. Naast ons filiaal in Roermond kun je ons ook vinden in Heerlen en Kerkrade. Door de jaren heen zijn wij uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Limburgse keuken-, sanitair- en bouwwereld. We beschikken over ons eigen wagenpark en kunnen jouw nieuwe kookplaat dan ook zelf bij jou afleveren. Heb je vragen over de verschillende kookplaten of over een van onze andere producten? Aarzel niet een neem contact op of bezoek ons in Roermond!

Bezoek onze showroom!