Skip to main content

Dé Keukentrends voor 2023

 

Tegen het eind van het jaar is het altijd spannend wat de trends in het nieuwe jaar zullen worden. Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe keuken zijn de keukentrends voor 2023 interessant om te bekijken. De afgelopen jaren zagen we al veel leuke trends voorbij komen en ook 2023 gaat zeker niet teleurstellen.

Wat mogen we verwachten van 2023? Een grote focus op kleurgebruik, gebruiksgemak en materiaalkeuze. Zo gaan we in 2023 bijvoorbeeld vaker zachte en natuurlijke kleurencombinaties terug zien in keukens. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid en ergonomie blijft daarnaast de populariteit van hightech apparatuur alsmaar toenemen. Het gebruik van ronde en ovale vormen is ook een trend die écht kenmerkend gaat zijn voor 2023. Benieuwd naar al deze trends én meer? Lees het in dit keukentrend overzicht voor 2023. 

 

  • Zachte, natuurlijke kleurencombinaties

In veel huishoudens spendeert men steeds meer tijd in de keuken. Van lekker samen koken tot uitgebreid dineren: de keuken heeft zich de laatste paar jaren ontwikkeld tot het hart van menig huishouden. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de kleurkeuze van de keuken. Het is al een tijdje bekend dat felle kleuren plaats aan het maken zijn voor zachte en natuurlijke kleurtinten. In 2023 zal het stokje definitief overgedragen worden en verdwijnen de felle kleuren (voorlopig) uit de keuken. Natuurlijke kleuren zoals beige, bruin en groen zijn dé kleuren die we in 2023 volop terug gaan zien. Groen wordt zelfs gezien als dé trendkleur voor 2023. Neutrale kleuren als wit en lichte houtkleuren zijn daarnaast ook nog steeds in trek. Deze kleuren komen helemaal tot hun recht in een minimalistische keuken. 

keuken groen
  • Van hoekig naar ronde vormen

Ronde en zachte vormen zijn een echte trend die 2023 gaat typeren. Hoekige werkbladen maken plaats voor ovale en ronde randen en afgeronde hoeken. Deze zorgen voor een zachte en natuurlijke uitstraling van de keuken en samen met het gebruik van zachte kleuren geven ze de keuken een minder massieve aanblik. Een mooi kookeiland met ronde hoeken zorgt bijvoorbeeld voor een zachte sfeer die gelijktijdig ook een speels effect creëert. 

 

  • Zelf samengestelde keukens

De afgelopen jaren gaven veel woningeigenaren al de voorkeur aan het zelf samenstellen van een keuken in plaats van een klant-en-klare keuken. In 2023 gaan we zien dat de kant-en-klare keuken iets van het verleden wordt. Zelf je keuken samenstellen wordt namelijk ook in 2023 dé keukentrend. Laat je keuken naadloos aansluiten op de rest van je interieur of laat je juist je creativiteit helemaal zijn gang gaan en ontwerp een keuken die helemaal bij jouw smaak en behoeften past. Kies bijvoorbeeld voor verschillende kleuren keukenkastjes of mix en match de kleur van de keuken met de achterwand of vloertegels. Geef je keuken een upgrade door verschillende tegels en materialen in dezelfde kleur te gebruiken. Zo creëer je een compleet unieke look voor je nieuwe keuken. 

 

  • Hightech apparatuur

Bij een moderne keuken hoort natuurlijk ook hightech keukenapparatuur. Een trend die we op het gebied van keukenapparatuur terugzien is dat de apparaten steeds duurzamer én ergonomischer worden. Veel mensen brengen dagelijks aardig wat tijd door in de keuken en het is natuurlijk wel zo prettig als je lekker kunt koken zonder last van je rug of nek te krijgen. Met de hoge energieprijzen is duurzame apparatuur daarnaast iets wat in 2023 voor veel mensen een belangrijke rol zal gaan spelen.

Recirculatie afzuigkap 

Een recirculatie afzuigkap filtert de opgezogen lucht en blaast deze gefilterde lucht de kamer in. Doordat deze lucht vaak verwarmd is door het koken gaat er dus minder restwarmte verloren. Dit voel je natuurlijk ook weer in je portemonnee omdat je minder kwijt bent aan energiekosten. 

Ergonomische apparatuur

In ons dagelijks leven houden we tegenwoordig overal rekening met ergonomie, dus waarom zouden we dit in de keuken niet doen? Bij ergonomische apparatuur kun je denken aan een Quooker Front. Deze heeft de handel van de kraan bovenop de kraan zitten zodat deze gemakkelijk te bedienen is. Ook is er al gedacht aan een ergonomische oplossing voor de vaatwasser. Deze kun je tegenwoordig op hoogte laten plaatsen in een hoge kastenwand, zodat je niet meer zo vaak voorover hoeft te buigen. De spoelbak is ook een plek waar we al snel voorover gebogen de afwas staan te doen. Er zijn spoelbakken ontwikkelt die op gelijke hoogte van het keukenblad gebracht kunnen worden. Zo kun je makkelijk de afwas doen zonder belasting aan je rug of schouders. Daarnaast zorgt deze kraan voor meerdere soorten water waardoor ander apparatuur overbodig wordt. 

 

  • Gebruik van chroom en RVS

Zilver accenten komen ook in 2023 weer prominent terug op het lijstje van keukentrends.  We kennen materialen als chroom en RVS natuurlijk al door hun toepassing in kranen en handgrepen, maar in 2023 komen ze ook op een geheel nieuwe manier terug. De materialen gaan namelijk gebruikt worden voor keukenkasten en werkbladen. Zo geef je een keuken een écht unieke look. De materiaalsoorten bewijzen zo maar weer eens

 dat ze niet uit de mode raken en altijd populair zullen blijven. 

Chroom kraan
  • Oog voor detail, ook in de keuken

“Details, die doen er toch helemaal niet toe in een keuken?” Fout! Details zijn juist heel belangrijk in een keuken. Het gebruik van accessoires in de keuken zorgt voor een gezellige sfeer en maakt de keuken helemaal af. Kies bijvoorbeeld voor een mooie gouden keukenkraan als eyecatcher en gebruik daarnaast nog wat gouden accessoires om de keuken nog meer luxe uit te laten stralen. Ook het gebruik van matchend keukentextiel zoals thee- en vaatdoeken wordt steeds belangrijker. Dergelijke kleine details kunnen écht het verschil maken en ervoor zorgen dat de keuken en accessoires mooi samen komen tot een geheel. Zo creëer je een heerlijk sfeervolle keuken. 

 

Keukentrends 2023 bekijken? 

Wil je de keukentrends van 2023 graag zelf beleven? Of wil je zien hoe deze trends tot hun recht komen in een keuken? Bezoek dan onze showroom in Roermond. Laat je hier inspireren door de diverse mogelijkheden en vraag onze specialisten om keukenadvies. Samen stellen we jouw droomkeuken samen.

De laatste keukentrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Moderne keuken Roermond
Keukens

De kracht van kleurgebruik: transformeer jouw keuken in stijl

Als je denkt aan het ontwerpen of renoveren van je keuken, is de kleur waarschijnlijk…
keuken groen
Keukens
Open keukenconcepten: integratie van de keuken in de woonruimte
Badkamertegels steen
Tegels
Ontdek de voordelen van tegel slabs