Skip to main content

Als je streeft naar een naadloze integratie van de keuken in je woonruimte, is het open keukenconcept misschien precies wat je zoekt. In deze blog nemen we je mee in de wereld van open keukenconcepten, en geven we je inzicht in hoe je jouw keuken kunt laten opgaan in de rest van je woonruimte. Laten we beginnen met het verkennen van de essentie van een open keuken.

Wat is een open keuken?

Een open keuken is een architectonisch ontwerp concept waarbij de keuken naadloos is geïntegreerd in de woonruimte. Dit betekent dat er geen fysieke barrières zijn, zoals muren of deuren, die de keuken afscheiden van de rest van de leefruimte. In plaats daarvan vloeien de keuken en de woonkamer samen in één harmonieus geheel. Dit concept biedt talloze voordelen voor de moderne levensstijl.

Een naadloze overgang van woongedeelte naar keuken

Een succesvol open keukenconcept begint met een vloeiende overgang tussen de woonkamer en de keuken. Hier zijn enkele tips om deze overgang zo naadloos mogelijk te maken:

  • Kleurconsistentie: Kies kleuren en materialen die zowel in de woonkamer als in de keuken terugkomen. Dit zorgt voor een visuele eenheid.
  • Vloercoördinatie: Overweeg om dezelfde vloerbedekking in zowel de keuken als de woonkamer te gebruiken voor een doorlopende uitstraling.
  • Open plaatsing: Plaats meubels en keukenapparatuur zodanig dat ze de ruimte open houden. Denk aan een eiland in de keuken dat als een natuurlijke scheiding fungeert zonder de ruimte te isoleren.
  • Licht: Zorg voor voldoende natuurlijk licht in beide ruimtes. Grote ramen of glazen deuren helpen om de scheidslijn te vervagen.

Een huiselijke sfeer in de keuken

Een open keuken concept biedt de mogelijkheid om je keuken een warme en huiselijke sfeer te geven. Hier zijn enkele ideeën om je keuken tot een gezellige plek te maken:

  • Decoratieve elementen: Voeg decoratieve elementen toe, zoals planten, kunstwerken of persoonlijke foto’s, om karakter toe te voegen aan de keuken.
  • Comfortabele zitplekken: Creëer een eethoek of een bar waar familieleden en gasten kunnen ontspannen terwijl jij kookt.
  • Verlichting: Kies warme verlichting om een uitnodigende sfeer te creëren. Hanglampen boven een eiland kunnen de keuken een gezellige uitstraling geven.
  • Open schappen: Overweeg open schappen in plaats van gesloten kasten om keukengerei en serviesgoed tentoon te stellen en een huiselijke touch toe te voegen.

De voordelen van een open keuken

Het open keukenconcept biedt diverse voordelen. Je kunt gemakkelijk in contact blijven met familie en gasten terwijl je in de keuken bezig bent, wat de sociale interactie bevordert. Bovendien draagt het bij aan een gevoel van ruimtelijkheid, doordat de ruimte visueel wordt vergroot, wat resulteert in het gevoel van een grotere leefruimte. Daarnaast biedt dit concept de flexibiliteit om de ruimte aan te passen aan verschillende activiteiten, wat ideaal is voor gezinnen met diverse behoeften. Het open keuken concept past bovendien perfect bij de moderne, open en lichte esthetiek die tegenwoordig populair is. 

Bij Sieben Roermond begrijpen we de wens van onze klanten om de perfecte woonkeuken te creëren, en onze experts staan klaar om te adviseren over keukenontwerpen en oplossingen die naadloos passen bij jouw open keukenconcept, zodat je kunt genieten van een harmonieuze leefruimte.

keuken groen

Bezoek Sieben Roermond voor inspiratie en advies

Wil je de mogelijkheden van een open keukenconcept zelf ervaren? Kom dan naar onze showroom in Roermond en laat je inspireren door onze uitgebreide collectie keukens en woonkeukens. Ons deskundige team staat voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw droomkeuken.

Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen met een van onze adviseurs?Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0475 363434 of vul ons afspraakformulier in. Tot snel in Roermond!

De laatste keukentrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Moderne keuken Roermond
Keukens

De kracht van kleurgebruik: transformeer jouw keuken in stijl

Als je denkt aan het ontwerpen of renoveren van je keuken, is de kleur waarschijnlijk…
keuken groen
Keukens
Open keukenconcepten: integratie van de keuken in de woonruimte
Badkamertegels steen
Tegels
Ontdek de voordelen van tegel slabs