Skip to main content

Tegelpatronen en lay-outs: een creatieve benadering voor vloer- en wandtegels

Als je op zoek bent naar een manier om je vloer– en wandtegels naar een hoger niveau te tillen, dan is het verkennen van verschillende tegelpatronen en lay-outs een uitstekende keuze. Met behulp van creatieve tegelpatronen kun je de ruimte transformeren en een unieke esthetiek creëren. In deze blog delen we enkele populaire tegelpatronen, zoals visgraat, hexagon, gestapeld, halfsteens en wildverband, en leggen we uit hoe ze de uitstraling van de ruimte kunnen veranderen.

Visgraatpatroon: tijdloze elegantie

Het visgraatpatroon is een tijdloze favoriet als het gaat om tegelpatronen. Het wordt gekenmerkt door het leggen van rechthoekige tegels in een hoek van 90 graden, waarbij elke tegel de helft van de vorige overlapt. Dit patroon geeft een gevoel van elegantie en verfijning aan de ruimte. Het visgraatpatroon kan zowel op de vloer als op de wand worden toegepast en past goed bij zowel moderne als traditionele interieurstijlen.

Hexagon Patroon: eigentijdse geometrie

Het hexagon patroon, ook wel honingraatpatroon genoemd, is een eigentijdse keuze voor tegelpatronen. Hexagonale tegels worden in een zeshoekige vorm gelegd, waardoor een uniek en opvallend patroon ontstaat. Dit patroon voegt een speels element toe aan de ruimte en kan een gevoel van dynamiek creëren. Het hexagon patroon is bijzonder geschikt voor moderne en minimalistische interieurs.

Gestapeld patroon: strak en modern

Het gestapelde patroon is een eenvoudige, maar stijlvolle keuze voor tegelpatronen. Bij dit patroon worden vierkante of rechthoekige tegels recht boven elkaar geplaatst, waarbij de voegen perfect uitgelijnd zijn. Het gestapelde patroon resulteert in een strakke en moderne uitstraling, en is ideaal voor eigentijdse interieurs. Het kan zowel op de vloer als op de wand worden toegepast en creëert een gevoel van orde en eenvoud.

Keukentegel motieven

Halfsteenspatroon: klassiek en tijdloos

Het halfsteenspatroon, ook wel verspringend patroon genoemd, is een klassieke keuze die al decennia lang populair is. Bij dit patroon worden rechthoekige tegels in een verspringend patroon gelegd, waarbij de helft van elke tegel overlapt met de vorige. Het resultaat is een tijdloos patroon dat goed werkt in zowel traditionele als moderne interieurs. Het halfsteenspatroon kan de ruimte breder laten lijken en voegt visuele interesse toe aan de vloer of wand.

Wildverband patroon: natuurlijke charme

Het wildverband patroon is geïnspireerd op de natuurlijke variatie van steenformaties en geeft een rustieke en charmante uitstraling aan de ruimte. Bij dit patroon worden tegels van verschillende maten in willekeurige volgorde gelegd, met verschillende voegbreedtes tussen elke tegel. Het wildverband patroon kan een gevoel van authenticiteit en warmte toevoegen aan de ruimte. Het is een uitstekende keuze voor landelijke en rustieke interieurs.

Badkamertegels

Dé tegelshowroom in Roermond

Bij Sieben Roermond snappen we de kracht die tegelpatronen hebben op de look en feel van jouw woning. Omdat we je in staat willen stellen om de tegels te vinden die perfect aansluiten op jouw smaak, bieden we een uitgebreid assortiment vloertegels en wandtegels aan in verschillende patronen en stijlen. Zo vind je in onze showroom onder andere alle populaire patronen die in deze blog worden genoemd.

Kom eens langs in onze showroom en laat onze deskundige adviseurs je meenemen in de wereld van de vloer- en wandtegels. Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen met een van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0475 363434 of vul ons afspraakformulier in. Tot snel in Roermond!

De laatste tegeltrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Industriële badkamer
Badkamers

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels Wastafels zijn een essentieel onderdeel van elke…
Industriële badkamer badkuip
Badkamers
De laatste douche en bad trends
Landelijke badkamer ruit
Tegels
Zo maak jij jouw badkamertegels stralend schoon