Skip to main content

Dé Tegeltrends van 2023

Tegeltrends in de interieurwereld zijn continu aan verandering onderhevig. Of het nu gaat om badkamertegels, keukentegels of vloertegels, er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen en stijlen die de markt bepalen en daarmee ook jouw interieur. In deze blog bespreken we de belangrijkste tegeltrends voor deze drie categorieën.

 

Badkamertegels

Badkamertegels zijn een belangrijk onderdeel van de badkamersfeer en de stijl. De laatste jaren zijn er een aantal opvallende trends te zien in de badkamer tegel markt. Een van de grootste trends is het gebruik van grote formaten tegels. Deze slabs, zoals ze vaak worden genoemd, bekleden vaak een groot deel van een muur van plafond tot vloer en nemen sinds enkele jaren enorm toe in populariteit. Slabs zorgen voor een moderne en strakke look in de badkamer. Ook hebben deze slabs, afhankelijk van de look die je kiest, amper voegen. Dit maakt het schoonmaken van een slab stukken eenvoudiger dan het reinigen van kleine losse tegels.

Naast slabs zijn ook natuursteentegels en marmertegels erg populair. Deze tegels geven een luxe uitstraling en zijn een echte eyecatcher in de badkamer. Ook tegels met een betonlook zijn momenteel erg in trek. Dit geeft een industriële look aan de badkamer. Wil je de bovenstaande trends combineren? Kies dan bijvoorbeeld voor een marmer slab, of een beton slab.

Badkamertegels

Keukentegels

In de keuken zijn tegels een belangrijk onderdeel van de sfeer en stijl. Er zijn een aantal opvallende trends te zien in de markt van de keukentegels. De trends lopen in de keuken er uiteen. Zo zijn bijvoorbeeld zowel strakke tegels als kleurrijke tegels met patroontjes enorm populair. Een oude bekende die bijvoorbeeld enorm aan populariteit wint, is de Marokkaanse tegel. Deze tegels fleuren je keuken dankzij hun fleurige patronen op en geven je keuken een unieke look. Een andere trend is, net als in de badkamer, het gebruik van slabs. Geen achterwand vol kleine tegels, maar één tegel die de volledige achterwand bedekt. Ook in de keuken zien we hier het gebruik van tegels met een beton- en marmer look terug. In de keuken is echter ook het gebruik van tegels met een houtlook erg in opkomst. Zo geef je jouw keuken een warme en natuurlijke uitstraling.

Vloer tegels Roermond

Vloertegels

De wereld van de vloertegels wordt de afgelopen paar jaar gedomineerd door een vijftal trends. Deze trends blijven zich maar doorontwikkelen en ook in 2023 zullen we ze dan ook in diverse vormen terug gaan zien:

 

  • Grote formaten tegels: Grote formaten tegels zijn ook op de vloer erg populair omdat ze een strakke en moderne look creëren en een ruimtelijk effect geven. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen, waaronder natuursteen en keramische tegels.

  • Betonlook-tegels: Tegels met een betonlook zorgen voor een industriële sfeer en zijn perfect voor ruimtes met een minimalistische stijl.

  • Terrazzo-look tegels: Terrazzo-look tegels zijn terug van weggeweest en zijn ook in 2023 een populaire trend. Deze abstracte tegels hebben een moderne en zeer decoratieve uitstraling.

  • Natuurlijke effecten: Tegels met een natuurlijke uitstraling, zoals houtlook tegels of tegels met een steenachtige textuur, zijn populair ook dit jaar weer enorm populair. De populariteit van de steensoorten verschilt per ruimte, dus laat je hier vooral informeren door een van onze experts. 

  • Patchwork-stijl: Patchwork-stijl vloertegels zijn een opvallende trend en gaan eigenlijk direct tegen de eerste trend in. Deze tegels zijn namelijk gemaakt van verschillende kleinere tegels met allemaal verschillende patronen en kleuren. Door deze te combineren creëer je een unieke look.

 

 

Wil je al deze trends in het echt ervaren en je daarbij ook nog laten inspireren door een van onze keuken-, badkamer- of vloerspecialisten? Kom dan langs in onze showroom in Roermond! Als je er zeker van wilt zijn dat een van onze experts uitgebreid de tijd voor je heeft, kun je hier alvast een afspraak inplannen. Tot snel!

De laatste tegeltrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Industriële badkamer
Badkamers

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels Wastafels zijn een essentieel onderdeel van elke…
Industriële badkamer badkuip
Badkamers
De laatste douche en bad trends
Landelijke badkamer ruit
Tegels
Zo maak jij jouw badkamertegels stralend schoon