Skip to main content

Tegelvloeren vs. parketvloeren: de ultieme gids voor jouw vloerkeuze

Als je voor de uitdaging staat om een vloer te kiezen voor je huis, dan zal de lijst met mogelijke kandidaten al snel uitgedund zijn tot tegelvloeren en parketvloeren. Beide typen vloeren zijn in diverse soorten materialen en soorten verkrijgbaar, waarbij de onderlinge verschillen soms zo klein zijn dat het je keuzetraject niet makkelijker maakt. Een vloer kies je echter voor meerdere jaren, dus het maken van de juiste keuze is niet iets wat je normaliter in een middag doet.

In deze blog gaan we dieper in op de verschillen tussen deze twee vloersoorten, en bespreken we de voor- en nadelen, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw levensstijl en esthetische voorkeuren.

 

Tegelvloeren: stijlvolle duurzaamheid

Tegelvloeren zijn al lang geliefd vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, kleuren en texturen, waardoor je eindeloze ontwerpmogelijkheden hebt. Hier zijn enkele van de voor- en nadelen van tegelvloeren:

 

Voordelen van tegelvloeren

 • Duurzaamheid: Tegels zijn bestand tegen slijtage, krassen en vlekken, waardoor ze ideaal zijn voor druk bezochte ruimtes zoals keukens.
 • Eenvoudig onderhoud: Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Een veeg of dweil is vaak voldoende om ze er als nieuw uit te laten zien.
 • Waterbestendigheid: Tegels zijn waterbestendig, waardoor ze perfect zijn voor badkamers en keukens waar vocht een rol speelt.
 • Allergievriendelijk: Tegels houden geen allergenen vast, zoals tapijten dat wel doen, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

 

Nadelen van tegelvloeren

 • Kouder en harder: Tegels kunnen koud en hard aanvoelen, wat minder comfortabel is om op te lopen, vooral in de winter.
 • Breekbaar: Tegels kunnen breken als er zware voorwerpen op vallen. Door de manier waarop tegels gelegd worden is het repareren van een tegel niet altijd makkelijk.

Parketvloeren: warmte en elegante stijl

Parketvloeren zijn vloeren die bestaan uit tegen elkaar gelegde houten planken. Door het gebruik van natuurlijke materialen en de manier van afwerking stralen parketvloeren warmte en elegantie uit. Ze voegen een tijdloze charme toe aan elke ruimte. 

Parketvloeren hebben de volgende voor- en nadelen:

 

Voordelen van parketvloeren

 • Natuurlijke warmte: Parketvloeren voelen warmer en comfortabeler aan onder de voeten dan tegels, wat ze ideaal maakt voor woonkamers en slaapkamers.
 • Esthetische pracht: Parketvloeren stralen een natuurlijke schoonheid en warmte uit die moeilijk te evenaren is. Ze voegen karakter en waarde toe aan je huis.
 • Herstelbaar: In tegenstelling tot gebroken tegels kunnen beschadigde parketvloeren vaak worden geschuurd en opnieuw afgewerkt om er weer als nieuw uit te zien.

 

Nadelen van parketvloeren

 • Gevoelig voor vocht: Parketvloeren kunnen uitzetten of krimpen bij blootstelling aan vocht. Dit maakt ze minder geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers.
 • Onderhoud: Parketvloeren vereisen regelmatig onderhoud, inclusief schuren en opnieuw afwerken, om hun schoonheid te behouden.
 • Kosten: Parket kan duurder zijn dan tegels, zowel in aanschaf als in onderhoud.
Vloer tegels Roermond

Welke vloer past bij jou?

Het kiezen tussen tegelvloeren en parketvloeren hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren, de ruimte waarin je ze wilt installeren en je levensstijl. Overweeg waar je het belangrijkst vindt: duurzaamheid, onderhoudsgemak, esthetiek of comfort.

Bij Sieben Roermond begrijpen we dat deze beslissing een grote impact heeft op je leefomgeving, en daarom staan we klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. In onze showroom in Roermond vind je een uitgebreide selectie aan tegelvloeren. Kom gerust eens langs en ervaar onze vloeren zelf! Onze experts helpen je graag om de perfecte vloer te vinden die jouw huis transformeert tot je droomwoning.

Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen met een van onze adviseurs?Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0475 363434 of vul ons afspraakformulier in. Tot snel in Roermond!

De laatste tegeltrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Industriële badkamer
Badkamers

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels Wastafels zijn een essentieel onderdeel van elke…
Industriële badkamer badkuip
Badkamers
De laatste douche en bad trends
Landelijke badkamer ruit
Tegels
Zo maak jij jouw badkamertegels stralend schoon