Skip to main content

Vijf redenen waarom ook jij moet experimenteren met kleurrijke tegels in de keuken

Als het gaat om het ontwerpen van een keuken, zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn tal van mogelijkheden om je eigen touch toe te voegen aan de look van je keuken, zoals bijvoorbeeld de frontjes van de kasten en de accessoires die je in de keuken zet. Een element dat echter vaak over het hoofd wordt gezien, maar een enorme impact kan hebben, zijn de keukentegels. Kleurrijke tegels zijn een geweldige manier om karakter en persoonlijkheid toe te voegen aan je keuken. In deze blog delen we vijf redenen waarom ook jij zou moeten experimenteren met kleurrijke tegels in de keuken.

1. Creëer een statement wall

Een van de meest populaire manieren om kleurrijke tegels in de keuken te gebruiken, is door een statement wall te creëren. Kies een muur achter het fornuis of de gootsteen en bedek deze met opvallende, levendige tegels. Dit zorgt voor een prachtig visueel middelpunt en geeft je keuken een unieke uitstraling. Speel met verschillende patronen en kleuren om een ​​echt statement te maken.

2. Mix en match patronen

Een andere creatieve manier om kleurrijke tegels in je keuken te integreren, is door patronen te mixen en matchen. Combineer tegels met verschillende patronen en kleuren om een ​​levendig en speels effect te creëren. Denk aan mozaïektegels, geometrische patronen of zelfs handgeschilderde tegels. Dit voegt een artistiek tintje toe aan je keuken en maakt het een unieke ruimte.

3. Accentueer de backsplash

De backsplash in de keuken is een perfecte plek om kleurrijke tegels te gebruiken. Het dient niet alleen als bescherming tegen spatten en vlekken, maar kan ook een decoratief element zijn. Kies voor tegels in levendige kleuren die passen bij je keukeninrichting. Dit voegt een vleugje levendigheid toe aan de ruimte en maakt van de backsplash een echte eyecatcher.

Keukentegel motief

4. Ga voor een kleurrijk vloerpatroon

Hoewel vloertegels meestal neutraal van kleur zijn, kun je met kleurrijke tegels een uniek en levendig vloerpatroon creëren. Kies voor een opvallend patroon, zoals chevron, visgraat of Marokkaanse tegels. Dit geeft je keuken een speelse uitstraling en trekt de aandacht naar de vloer. Combineer de kleuren van de tegels met de rest van je keukeninrichting voor een harmonieus geheel.

5. Accentueer specifieke elementen

Gebruik kleurrijke tegels om specifieke elementen in je keuken te accentueren. Denk aan de zijkanten van een kookeiland, de rand van de gootsteen of de randen van open planken. Door deze elementen te accentueren met kleurrijke tegels, geef je ze extra aandacht en voeg je een speels en stijlvol element toe aan je keuken.

Industriële hoekkeuken

Kies voor kleurrijke tegels in je keuken en maak een statement!

Met deze vijf creatieve tips ben je klaar om te experimenteren met kleurrijke tegels in je keuken. Bij Sieben Roermond begrijpen we het belang van persoonlijkheid en individualiteit in het keukenontwerp. Daarom bieden we een breed scala aan prachtige keukentegels die je helpen je creatieve visie tot leven te brengen.

Bezoek onze website of kom langs in onze showroom in Roermond om ons uitgebreide assortiment keuken tegels te bekijken. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte tegels voor in jouw keuken. 

Neem contact met ons op via telefoonnummer 0475 363434 of maak een afspraak met een van onze verkopers via onze contactpagina. Tot snel in Roermond!

De laatste tegeltrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Industriële badkamer
Badkamers

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels Wastafels zijn een essentieel onderdeel van elke…
Industriële badkamer badkuip
Badkamers
De laatste douche en bad trends
Landelijke badkamer ruit
Tegels
Zo maak jij jouw badkamertegels stralend schoon