Skip to main content

Zo kies je jouw nieuwe badkamertegels

 

Het kiezen van de juiste tegels voor je nieuwe badkamer kan een lastige taak zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten tegels om uit te kiezen, elk met hun eigen voor- en nadelen. In deze blog delen we alles wat je moet weten om de juiste tegels te kiezen voor jouw badkamer.

De eerste stap bij het kiezen van tegels voor je badkamer is om te beslissen welke stijl je wilt. Wil je een moderne uitstraling, of hou je meer van een klassieke uitstraling? Wil je een lichte, heldere badkamer, of ga je liever voor donkere kleuren? Door deze vragen te beantwoorden, weet je al snel in welke hoek jouw smaak valt en naar welke tegels je kunt zoeken.

 

Tegelsoorten

Als je bepaald hebt welke stijl bij jouw voorkeuren past, kun je je verdiepen in de diverse soorten tegels waaruit je binnen deze stijl kunt kiezen. Hoewel de patronen en de look van de tegels vaak per stijl verschillen, zien we in badkamers meestal de volgende soorten tegels voorbij komen.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn de meest populaire keuze voor badkamers, en om goede reden. Keramische tegels zijn duurzaam, gemakkelijk te reinigen en relatief goedkoop. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, waardoor ze geschikt zijn voor vrijwel elke badkamer. Ben je van plan om vloerverwarming aan te leggen op de badkamer? Dan zijn keramische tegels dankzij hun uitstekende warmtegeleiding de perfecte kandidaat voor jouw badkamervloer. Dankzij dit kenmerk kunnen de tegels in de wintermaanden echter ook koud aanvoelen als jouw badkamer niet (voor)verwarmd is.

Natuursteen

Natuurstenen tegels zijn een andere optie om te overwegen. Deze tegels geven een luxueuze uitstraling aan je badkamer, maar ze zijn wel duurder dan keramische tegels. Natuurstenen tegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals marmer, graniet en leisteen, en hebben allemaal hun eigen unieke uitstraling. Het nadeel van natuurstenen tegels is dat ze gevoeliger zijn voor krassen en vlekken dan keramische tegels, dus je moet er goed voor zorgen. Wanneer je de steen echter periodiek behandelt met een afdichtmiddel zul je zien dat de tegels lang mooi blijven en meegaan.

Mozaïek

Mozaïek tegels zijn kleine tegels die samen een patroon of afbeelding vormen. Deze tegels zijn zeer geschikt als accent op bepaalde delen van de badkamer, zoals op de vloer van de douche of achter de wastafel. Mozaïek tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, van glanzend tot mat en van geometrisch tot organisch. Wil je de hele badkamer voorzien van mozaïek, dan zul je er al snel achter komen dat dit een kostbare investering met zich meebrengt. Ook zijn mozaïektegels vaak lastig schoon te houden door de vele voegen die tussen de steentjes zitten. Ben je bereid om jouw mozaïek stukken goed schoon te houden, dan heb je wel een échte sfeervolle en luxueuze eyecatcher in jouw badkamer.

Keukentegel motieven

Het tegelformaat

Naast het overwegen van de voor- en nadelen van elke soort tegel, moet je ook rekening houden met de grootte en vorm van de tegels. Grote tegels geven een strakke uitstraling aan de badkamer en zijn gemakkelijker schoon te maken, terwijl kleinere tegels meer textuur en detail toevoegen maar tegelijkertijd vaak ook meer onderhoud nodig hebben.

De vorm van de tegels kan ook een groot verschil maken in de uitstraling van de badkamer. Rechthoekige tegels geven een modernere uitstraling, terwijl vierkante tegels meer klassiek zijn. Ook het patroon waarin je de tegels legt, kan de uitstraling van de badkamer beïnvloeden. Een standaard patroon, waarbij de tegels recht worden gelegd, is eenvoudig en modern. Een diagonaal patroon, waarbij de tegels in een hoek worden gelegd, kan de badkamer groter laten lijken. Een blokpatroon, waarbij de tegels om en om worden gelegd, kan een interessante textuur toevoegen.

De kleur

Ten slotte is het ook belangrijk om de kleur van de tegels te overwegen. Lichtere kleuren kunnen de badkamer groter doen lijken en geven een de ruimte een frisse uitstraling. Donkere kleuren kunnen een gevoel van luxe en warmte geven, maar kunnen de badkamer kleiner laten lijken. Neutralere kleuren zoals beige, grijs en wit zijn veilige keuzes die goed passen bij verschillende stijlen en gemakkelijk te combineren zijn met andere decoraties.

Badkamertegels wand

Bezoek ons in Roermond

Vind je het lastig om de juiste tegels voor jouw nieuwe badkamer te kiezen? Kom dan gerust langs in onze showroom in Roermond. Onze experts kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste tegels op basis van jouw smaak, budget en andere factoren. We hebben een ruime selectie tegels van verschillende merken, stijlen en prijsklassen, zodat je zeker iets zult vinden dat bij jouw wensen past.

In onze showroom kun je de tegels zelf bekijken en aanraken, zodat je een beter idee krijgt van hoe ze er in jouw badkamer uit zouden zien. Onze experts kunnen je ook helpen bij het kiezen van de juiste grootte, vorm, patroon en kleur van de tegels, zodat je zeker bent van de beste keuze voor jouw badkamer. Wil je er zeker van zijn dat een van onze experts uitgebreid de tijd heeft om je te woord te staan? Vraag dan een afspraak aan. Tot snel in Roermond!

De laatste tegeltrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Industriële badkamer
Badkamers

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels Wastafels zijn een essentieel onderdeel van elke…
Industriële badkamer badkuip
Badkamers
De laatste douche en bad trends
Landelijke badkamer ruit
Tegels
Zo maak jij jouw badkamertegels stralend schoon