Skip to main content

Zo maak jij jouw badkamertegels stralend schoon 

Je badkamer is een plek van ontspanning en hygiëne. Het is echter ook een ruimte waar vocht en vuil zich snel kunnen ophopen. Vooral op je badkamertegels zul je dit snel terugzien in de vorm van vlekken en strepen. Om ervoor te zorgen dat je badkamer er schoon en stralend uitziet, is het essentieel om regelmatig onderhoud uit te voeren. In deze blog delen we handige tips en trucs waarmee jij je badkamer tegels schoon maakt én houdt. 

 

De basis van badkamertegel onderhoud

Voordat we dieper ingaan op specifieke schoonmaaktips, laten we eerst eens kijken naar de basisprincipes van badkamertegel onderhoud.

  1. Regelmatig schoonmaken: Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar regelmatig schoonmaken is de sleutel tot het behouden van schone badkamertegels. Stof, haarlak en zeepresten kunnen zich snel ophopen als je niet regelmatig schoonmaakt.
  2. Mild reinigingsmiddel: Gebruik bij voorkeur een mild, pH-neutraal reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor tegels. Vermijd agressieve chemische stoffen, omdat deze de tegels kunnen beschadigen of verkleuren.
  3. Tandenborstel voor voegen: Voor de voegen tussen de tegels kun je een oude tandenborstel gebruiken om vuil en schimmel te verwijderen. Dit vereist wat meer geduld, maar het resultaat is de moeite waard.
  4. Grondig afdrogen: Na het schoonmaken is het cruciaal om de tegels grondig af te drogen. Stilstaand water kan kalkaanslag veroorzaken, vooral in gebieden met hard water.

 

Nu we de basisprincipes hebben besproken, laten we eens kijken naar specifieke tips voor het schoonmaken van verschillende soorten badkamertegels.

Landelijke badkamer tegels Roermond

Keramische en porseleinen tegels

Keramische en porseleinen tegels zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Begin met het verwijderen van los vuil en stof door te stofzuigen of te vegen. Gebruik vervolgens een mop met warm water en een mild reinigingsmiddel om de tegels schoon te maken. Spoel grondig na. Voor de voegen tussen de tegels kun je een tandenborstel en een mengsel van water en azijn gebruiken om schimmel te verwijderen. Voor hardnekkige kalkaanslag kun je een oplossing van water en azijn gebruiken. Laat het even inwerken voordat je het afspoelt.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels, zoals marmer en travertijn, vereisen speciale zorg om hun glans te behouden. Gebruik nooit zure reinigingsmiddelen op natuursteen, omdat ze het oppervlak kunnen beschadigen. Een pH-neutrale, milde zeep is ideaal voor het schoonmaken van natuursteen tegels. Spoel grondig en droog ze vervolgens af. Regelmatig afdichten is essentieel om vlekken te voorkomen. Volg de aanbevelingen van de fabrikant voor de afdichtfrequentie.

Mozaïektegels

Mozaïektegels voegen een uniek karakter toe aan je badkamer, maar ze kunnen wat meer aandacht vereisen. Vanwege de vele voegen kunnen mozaïektegels stof en vuil verzamelen. Regelmatig afstoffen of stofzuigen helpt om dit te voorkomen. Vul je dit aan met het reguliere (natte) onderhoud, dan blijft ook jouw mozaïek vloer of wand stralen.

Glazen tegels

Glazen tegels kunnen een prachtige glans toevoegen aan je badkamer. Gebruik een milde glasreiniger en een zachte doek om glazen tegels schoon te maken. Vermijd schurende materialen.

Tegelvoegen

De voegen tussen de tegels verdienen speciale aandacht. Gebruik een milde schimmelverwijderaar op voegen met schimmelproblemen. Spoel grondig na. Overweeg het aanbrengen van voegafdichting om schimmelvorming te voorkomen.

Landelijke badkamer ruit

Conclusie

Met de juiste zorg en aandacht kunnen je badkamertegels hun schoonheid behouden en blijft je badkamer prachtig stralen. Het is dus écht de moeite waard om regelmatig tijd te besteden aan een goede schoonmaak om extra te genieten van een schone en frisse badkameromgeving. 

Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen met een van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0475 363434 of vul ons afspraakformulier in. Tot snel in Roermond!

De laatste tegeltrends in levende lijve beleven?

Kom dan langs in onze 2.000m² grote showroom in Roermond en dompel je onder in de verschillende geëtaleerde woonstijlen. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Plan een afspraak >

Blogs

Industriële badkamer
Badkamers

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels

Alles wat je moet weten over badkamer wastafels Wastafels zijn een essentieel onderdeel van elke…
Industriële badkamer badkuip
Badkamers
De laatste douche en bad trends
Landelijke badkamer ruit
Tegels
Zo maak jij jouw badkamertegels stralend schoon